Simposar 2013

Baho: Svijet voli pobjednike, a mi ih nemamo

U prostorijama hotela Evropa u Sarajevu, održana je prva press konferencija kojom je i zvanično najavljen drugi međunarodni sportski simpozij, Simposar 2013.

Press konferenciju je otvorio direktor i osnivač Simposara, Sabahudin Topabečirević koji je rekao da mu je želja da kroz Simposar napravi sportsku verziju Sarajevo Film Festivala.

"Simposar 2013 će biti još bolji i uspješni od prošlogodišnjeg simpozija i njemu će prisustvovati dvije velike svjetske zvijezde. Želimo u budućnosti napraviti nešto poput SFF-a. Događaj će privući veliku pažnju medija u regiji i ovim putem naglašavam da su svi dobrodošli", rekao je Topalbećirević.

"Simpozij nosi simboličan naziv – "Svijet voli pobjednike" i mi želimo u naš grad i našu zemlju dovesti što veći broj pobjednika koji će imati šta reći na predavanjima koja ćemo organizovati. Prošlogodišnje druženje izazvalo je sjajne reakcije, ali tvrdim da će ovaj biti bolji i respektabilniji. Dovešćemo ljude iz cijelog svijeta koji će u tih par dana na sve nas prenijeti dijelove svojih bogatih iskustava. Već smo dogovorili dolaske Igora Štimca, Jeana Tigane, Neven Spahije, Ćire Blaževića, dr. Nebojše Popovića, Mehmeda Baždarevića i još nekih ljudi čija imena nećemo još  otkrivati. Pregovaramo sa Zicom i Hakanom Sukurom, a želja nam je da ugostimo i Sinišu Muhajlovića. Svi oni bit će dostupni medijima sve vrijeme svog boravka u Sarajevu." dodao je Baho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.