Bajramović pobjednik Božićnog turnira

Šah u Zenici

Bajramović pobjednik Božićnog turnira

Teme:

Halid Bajramović pobjednik je 12. Božićnog turnira u šahu, održanog u Zenici. U konkurenciji 30 šahista iz Sarajeva, Breze, Viteza, Zavidovića, Mostara i Zenice osvojio je sedam poena, što mu je bilo dovoljno da osvoji prvo mjesto.  

Drugu poziciju podijelili su Tigran Kojić, Goran Trkulja i Senad Kamberović sa po 6,5 poena, dok su Enver Muratović, Atif Dumpor i Darko Popović osvojili po 6...

Igralo se po Švajcarskom sistemu u devet kola s tempom igre od 15 minuta po igraču za cijelu partiju. Organizatori turnira bili su Srpsko kulturno prosvjetno društvo "Prosvjeta" i Srpsko građansko vijeće - Pokret za ravopravnost Zenica.

Pokrovitelji turnira bili su Općina Zenica i Zeničko-dobojski kanton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.