Barack Obama lobira za Chicago
Barack Obama biće veliki adut Chicaga za dobijanje domaćinstva igara

Olimpijske igre

Barack Obama lobira za Chicago

Barack Obama će doputovati sredinom ove sedmice u glavni grad Danske Kopenhagen kako bi lobirao za Chicago da dobije domaćinstvo ljetnih olimpijskih igara 2016. godine.

Obama će u Kopenhagen stići u četvrtak zajedno sa suprugom Mihelle kako bi pomogao gradu u kojem žive, a njegova supruga je i rođena u glavnom gradu savezne države Illinois. Protukandidati Chicagu za domaćinstvo igara su Madrid, Tokio i Rio de Janeiro.

Odluka o domaćinu biće donijeta u petak od strane Izvršnog Odbora MOK-a. Konkurenciju Obami činiće kralj Juan Carlos, Vicente Del Bosque, Raul Gonzalez, koji će lobirati za Madrid, Gustavo Kuerten i Pele za Rio itd.

U delegaciji grada Chicaga pored supružnika Obama biće i 14 olimpijskih i dva paraolimpijska dobitnika zlatnih medalja. Među najistaknutijim predstavnicima biće Nadia Comaneci, Nastia Liukin, Michael Johnson i Jackie Joyner-Kersee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.