„Barakude“ krenule silovito
Hrvatska ubjedljiva na startu

Svjetska liga u vaterpolu

„Barakude“ krenule silovito

U prvom kolu jednog od kvalifikacionih turnira Svjetske lige u vatrepolu snage su odmjerile dvije ponajbolje reprezentacije grupe. Bio je to derbi samo na papiru jer je Hrvatska bez ikakvih problema nadigrala Rusiju u Rijeci sa 12:7.

Da će slaviti ubjedljivo popularne „barakude“ pokalaze su već na startu kada su imale dva gola viška (4:2), a nakon dvije četvrtine rezultat je glasio 8:4. U nastavku je tempo igre malo opao, Rusi se nisu previše trudili izjednačiti i bodovi su pripali izabranicima selektora Ratka Rudića.

Najbolji igrač bio je Obradović sa 4 gola, dok je u poraženom sastavu Stepanuyk postigao 2.
Hrvatska će odigrati još dvije utakmice u svom bazenu, protiv Njemačke u  Šibeniku i Španije u Dubrovniku, a zatim slijede tri utakmice u gostima.
Pobjednik grupe putovaće u Crnu Goru na završni turnir osmorice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.