Barakude lako sa Nijemcima

Svjetska liga u vaterpolu

Barakude lako sa Nijemcima

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije imala problema da protiv podmlađene selekcije Njemačke upiše drugu pobjedu u isto toliko susreta Svjetske lige (13:7).

Gosti su se u Šibeniku dobro držali nakon dva perioda jer je na semaforu stajalo 5:4, ali su u trećoj četvrtini popularne “barakude” dodale gas (5:1) i priči je bio kraj.
Najbolji igrači u pobjedničkom timu bili su Bošković i Sukno koji su postigli po 4 gola, dok je izvrstan na golu bio Pavić sa 11 odbrana. Prvo ime u selekciji Njemačke bio je Savić sa 3 gola, a golman Kong sakupio je 6 odbrana.
Ovom pobjedom Hrvatska ima šest bodova, Španija tri i utakmicu manje, baš kao i Rusija koja je uz Njemačku bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.