Barakude uspješne u Rusiji

Svjetska liga u vaterpolu

Barakude uspješne u Rusiji

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske upisala je i četvrtu pobjedu u Svjetskoj ligi i sada se nalazi na korak od nastupa na završnom turniru. Popularne «barakude» su na gostovanju Rusiji došle do trijumfa rezultatom 15:12.

Domaćin je nakon prvog dijela imao minimalnu prednost od 7:6, ali su Hrvati u nastavku, posebno trećem periodu (6:3) pokazali da su u ovom trenutku bolja ekipa.

U pobjedničkom timu kojeg do kraja grupnog dijela očekuju gostovanja u Njemačkoj i Španiji, najviše golova - 4 postigao je Igor Hinić. Tri je dodao Miho Bošković, a po dva su dali Sukno, Barać, Obradović i Dobud.

U domaćem sastavu bolji od ostalih bio je Višnjakov sa 3 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.