Begović pobjednik bajramskog turnira

Begović pobjednik bajramskog turnira

Protekli vikend, tačnije petak, subotu i nedjelju, (26., 27. i 28.11.) u kuglani Americana u Zenici odigran je Bajramski Bowling turnir "Zenica 2010".

Učešće na turniru uzelo je 40 igrača, mahom učesnika u BH Bowling ligi koja se igra u Zenici već pune 4 godine. Turnir su podržali mnogobrojni sponzori kao i medijske kuće. Pobjednik turnira je igrač Minex-a Nermin Begović, koji je u napetom finalu pobijedio igrača Zenikom-a Ramu Omeraševića rezultatom 2:1.

U borbi za treće mjesto ništa manje napetosti nije bilo. Tu je igrač Strike-a Elvedin Sinanović pobjedio igrača Inter-com-a Alena Teskeredžića rezultatom 2:0.

Petoplasirani igrač je Bernard Filipović, dok je šesto mjesto zauzeo igrač ekipe Čelik Kuglana Americana, Suad Vugdalić. Na sedmom mjestu nalazi se igrač Čelika Kuglana Americana, Haris Mujkić, dok je osmo mjesto zauzeo igrač Zenikom-a Nedžad Hasagić.

Organizator je obezbjedio službene majce turnira kao i poklon pakete sponzora za 16 igrača koji su se kvalifikovali u završnicu turnira. Još su nagrađeni i :
Najbolji rezultat kvalifikacija turnira (Nedžad Hasagić - Zenikom)
Najbolji igrač u muškoj konkurenciji (Nedžad Hasagić - Zenikom)
Najbolja igračica u ženskoj konkurenciji (Sanela Sarajlić - Strike)
Najstariji učesnik turnira (Esma Dizdarević)
Važno je još napomenuti da su prva dva mjesta nagrađena bowling kuglama, dok su trećeplasirani i četvrtoplasirani dobili torbu za bowling, odnosno rukavicu za bowling.
Kompletan turnir je protekao u fer i korektnoj igri, predivnom druženju i svi učesnici su bogatiji za još jedno veliko iskustvo. Organizator će se potruditi da ovaj, po mnogima najbolje organizovani bajramski turnir do sada, polako pređe u tradiciju, tako da zasigurno već slijedeći bajram možemo očekivati novi turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.