Behmen primio čelnike OKBiH

Behmen primio čelnike OKBiH

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem i sekretarom Gradske uprave Miloradom Kojovićem ugostio je danas predsjednika i generalnog sekretara Olimpijskog komiteta BiH Izeta Rađu i Saida Fazlagića.

Sudionici današnjeg susreta iskazali su zadovoljstvo što su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo jedini preostali kandidat za organizaciju Zimskog evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOWF) 2017. godine.

Prezentacija kandidature bh. olimpijskih gradova bit će održana u decembru 2012.  na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta u Izraelu, kada bi trebalo i zvanično biti potvrđeno da će EYOWF 2017. biti održan u BiH.

''Godina 2013. trebala bi biti kruna našeg 20. godišnjeg rada. Želja nam je da te godine, pored niza planiranih aktivnosti, otvorimo i Vilu Mandić, koja bi predstavljala dio olimpijskog muzeja Grada Sarajeva, te ugostimo predsjednike evropskih olimpijskih komiteta“, istakao je predsjednik OKBiH Rađo.

Olimpijski komitet BiH namjerava biti domaćin 43. generalne skupštine evropskih olimpijskih komiteta, što bi predstavljalo dobru promociju za Grad Sarajevo i BiH. Na Skupštini bi učestvovalo 49 predsjednika i generalnih sekretara evropskih olimpijskih komiteta.

''Predsjednik MOK-a Jacques Rogge, koji je nedavno ugostio delegaciju OKBiH u Lozani, kazao nam je da čim lokalne vlasti pokrenu proces na obnovi Vile Mandić, uključit će se i Međunarodni olimpijski komitet i finansijski participirati u sanaciji ovog objekta'', istaknuo je Rađo, te dodao da je riječ o najreprezentativnoj zgradi na  području općine Centar, koja bi predstavljala olimpijsku akademiju OKBiH i dio Olimpijskog muzeja Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Behmen je podržao ove projekte OKBiH te kazao da bi se u njihovu realizaciju kao partneri trebali uključiti svi nivoi vlasti, od općina i Grada, preko Kantona i Federacije, do Ministarstva civilnih poslova BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.