Bernard najbolji sportista Francuske
Bernard je ove sezone bio sjajan

Prema izboru „L'Ekipe“

Bernard najbolji sportista Francuske

Najbolji sportista Francuske za 2008. godinu je plivač Alain Bernard, a izbor je sačinio prestižni dnevni list „L'Equipe“.

Olimpijski šampion u plivanju na 100 metara slobodnim stilom dobio je najviše glasova u anketi, a pomalo neočekivano je slavio ispred muške rukometne reprezentacije i svjetskog reli prvaka Sebastiana Loeba. Četvrto mjesto pripalo je teniseru Jo-Wilfrieda Tsongi.

Bernard je u Pekingu pored olimpijskog zlata osvojio i srebro u štafeti 4x100 i bronzu na 50 metara slobodno, a na Evropskom prvenstvu u velikim bazenima u holandskom gradu Eindhovenu dva puta je pobjedio, na 50 i 100 metara slobodnim stilom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.