Bez iznenađenja prvog dana
Favoriti upisali prve pobjede

Završni turnir Svjetske lige

Bez iznenađenja prvog dana

M. Maksimović

U Firenzi je počela završnica Svjetske lige. U grupi A su selekcije Srbije, Kine, SAD i domaćina Italije, dok su u grupi B Hrvatska, Australija, Crna Gora i Kanada.Nakon tri kola po grupama, slijede utakmice nokaut faze, a pobjedniku na kraju pripada i nagrada u visini od 100.000 dolara.Pored novčane nagrade, pobjednik turnira će izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Prošle godine je u Nišu prvo mjesto pripalo selekciji Srbije, druga je bila Crna Gora, treća Hrvatska.

U grupi A startne pobjede su ostvarile selekcije Italije i Srbije.Italija je savladala SAD 10.4, dok je Srbija očekivano deklasirala Kinu 13:2.U grupi B se podmlađena selekcija Crne Gore se namučila protiv Kanade, završilo je 8:6.Hrvatska je bila sigurna protiv Australije 12:6.

Grupa A:
Srbija - Kina 13:2 (3:1,6:0,3:0,2:1)
Italija - SAD 10:4 (3:1,2:0,3:1,2:2)

Grupa B:
Crna Gora - Kanada 8:6 (1:3,2:1,2:1,3:1)
Australija - Hrvatska 6:12 (0:4,1:1,3:3,2:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.