Bh. mininogometaši savladali Albaniju, pa uživali u čarima rijeke Dnjepar

Druga pobjeda na EP u Ukrajini

Bh. mininogometaši savladali Albaniju, pa uživali u čarima rijeke Dnjepar

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Da je mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala novu pobjedu i nije neka novost. Naši momci su nas navikli na uspjeh i pobjede, a danas je u drugom susretu grupne faze na EP u Ukrajini pred izabranicima Josipa Kupreškića pala selekcija Albanije.

Bilo je 4:2 za našu selekciju, te sada imamo dvije pobjede, s obzirom da smo prethodno savladali Irsku rezultatom 3:1.

Poveli smo već u prvoj minuti pogotkom Gorana Lovrinovića, ali Albanci do kraja poluvremena dolaze do preokreta.

Ipak, u drugom dijelu sjajna igra naših momaka i tri pogotka. Izjednačio je u 26. minuti Kristijan Pantić, a onda na scenu stupa Lovrinovića i sa dva pogotka donosi našoj reprezentaciji pobjedu.

Naši reprezentativci i stručni štab nakon utakmice odlučili su uživati u čarima rijeke Dnjepar i zaista je vladala sjajna atmosfera, koja obećava da naša selekcija ove godine može do samog kraja, što nam prognoziraju i organizatori prvenstva.

Naš naredni rival je selekcija Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi