Bh. paraolimpijski tim otputovao u Rio de Janeiro

Očekuju se dobri rezultati

Bh. paraolimpijski tim otputovao u Rio de Janeiro

Jutros je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo prema Rio de Janeiru otputovala delegacija bh. paraolimpijaca.

Bh. paraolimpijski tim će u periodu od 7. do 18. septembra nastupati na 15. paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a naša zemlja će na najvećoj svjetskoj smotri sportista invalida biti zastupljena u sjedećoj odbojci i atletici. 

Naši predstavnici u sjedećoj odbojci će jurišati na peto paraolimpijsko odličje. U četiri uzastopna nastupa u finalima su osvojili zlato u Atini 2004. i Londonu 2012., te srebra u Sydneyju 2000. i Pekingu 2008. godine. 

U krugu kandidata za osvajanje medalja se također nalaze bacačica kugle Dženita Klico koja će nastupiti 10. septembra, dok će u istoj disciplini Dževad Pandžić na bacalište izaći šest dana kasnije. 

Na kraju dodajmo da bh. paraolimpijski tim broji 24 člana, tačnije 14 sportista i deset članova delegacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi