Bh. ragbijaši bolji od Slovačke

Evropsko prvenstvo, grupa C

Bh. ragbijaši bolji od Slovačke

Edmir Škorić

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Slovačkom 45:21 (26:0) otvorila je takmičenje u okviru Evropskog prvenstva grupa „C“.

Utakmica BiH - Slovačka odigrana je na stadionu Kamberovića polje u Zenici, pred oko 500 gledalaca. Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Sabahudin Subašić sa 25 poena, dok je Kokić postigao 10, a Pojskić i Glavaš po 5 poena.

Takmičenje se nastavlja u četvrtak, 28. oktobra kada će se na Kamberovića polju sastati selekcije Slovačke i Azerbejdžana. BiH i Azerbejdžana snage će odmjeriti u nedjelju.

Drugi turnir na programu je u Slovačkoj, krajem 2011. godine. Pobjednik grupe direktno će izboriti nastup u Diviziji 2D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.