Amerika pala u Sarajevu: Zlatni ljiljani održali još jedan čas iz sjedeće odbojke
Zlatni ljiljani su jednostavno dimenzija više za skoro sve druge reprezentacije svijeta.

Svjetsko prvenstvo

Amerika pala u Sarajevu: Zlatni ljiljani održali još jedan čas iz sjedeće odbojke

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nastavlja da oduševljava naciju. Danas su Zlatni ljiljani upisali i drugu vezanu pobjedu na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Sarajevu.

Nakon što je jučer u prvom kolu savladala selekciju Srbije, reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas je bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija je pala s 3:0, a danas smo izgubili prvi set na prvenstvu, rezultat je bio 3:1 za naše momke.

Naši igrači su sjajno otvorili meč i dobili prva dva seta, 25:17 i 25:13.

Nakon toga Amerikanci su se malo pribrali i osvojili treći set, ali vrlo tijesno, bilo je 24:26.

Zlatni ljiljani nakon toga četvrti set rješavaju u svoju korist rezultatom 25:21, te tako s dvije pobjede čekaju sutrašnji, posljednji meč grupne faze, protiv Japana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti