BiH bez ijedne medalje
Džudista Amel Mekić zauzeo je peto mjesto

Završena Univerzijada u Beogradu

BiH bez ijedne medalje

Finalnim takmičenjima u atletici i vaterpolu danas je u Beogradu završena 25. univerzijada.U proteklih 13 dana više od 9.000 takmičara iz 145 zemalja nadmetalo se u 15 sportova. Najuspješniji su bili Rusi sa 76 medalja, od čega 27 zlatnih, 22 srebrene i 27 bronzanih. Druga po broju medalja je Kina sa 58 odličja (22, 21, 15), a treća Koreja sa 47 medalja (21, 11, 15).

Bosnu i Hercegovinu na Univerzijadi je predstavljalo 37 sportista, koji su nastupili u pet sportova: atletici (18), džudu (5), plivanju (1), tekvondou (9) i stonom tenisu (4).

Nažalost, nastup na Univerzijadi se ne može ocijeniti uspješnim po bh. sportiste. Nije osvojena ni jedna medalja, a najuspješniji bh. sportaš bio je džudist Amel Mekić, koji je osvojio peto mjesto u kategoriji do 100 kg.

Tekvondoist Amir Katana ostvario je dvije pobjede i prošao u četvrtfinale, odnosno među osam najboljih boraca u kategoriji do 78 kg.

Atletičar Kemal Mešić izborio je plasman u finale u bacanju kugle, gdje je osvojio deveto mjesto, dok se Dušan Babić u utrci na 800 m plasirao u polufinale i osvojio 17. mjesto.

Ostali bh. takmičari nastupe su završili na startu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.