BIH domaćin Holandiji, Češkoj i Hrvatskoj

Evropsko prvenstvo u ragbiju U20

BIH domaćin Holandiji, Češkoj i Hrvatskoj

Evropska ragbi federacija FIRA-AER, nakon razmatranja prijava za domaćine kvalifikacionih turnira «Evropskog prvenstva u ragbiju - U20», odlučila je da se oni igraju u Bosni i Hercegovini, Ukrajini, Srbiji i Mađarskoj.

Tako će bh. ragbijaši biti domaćini reprezentacijama Holandije, Češke i Hrvatske, na turniru u Ukrajini pored domaćina igrati će Moldavija, Finska, i pobjednik susreta Litvanija - Latvija. U Srbiji će se sastati reprezentacije domaćina, Švajcarske, Bugarske i Grčke, dok će sa reprezentacijom Madžarske igrati Poljska, Danska i Luxemburg.

Termine kvalifikacionih turnira Evropskog prvenstva odrediti će domaćini, a planirano je da se odigraju krajem augusta ili u septembru. B-h kvalifikacioni turnir igrati će se u Zenici najvjerovatnije od 25.- 29. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.