BiH na MI predstavlja 86 sportista
Zlatna medalja sa prošlih MI: Arnela Odžaković

BiH na MI predstavlja 86 sportista

Bosanskohercegovačka sportska delegacija na 16. mediteranskim igrama u Pescari (Italija) od 26. juna do 5. jula brojaće 128 članova, od kojih je 86 sportista.  Bh. takmičari  će se na MI za odličja boriti u 14 sportova: streljaštvu, plivanju, hrvanju, rukometu, dizanju tegova, stonom tenisu, tenisu, boksu, boćanju, odbojci, atletici, biciklizmu, džudu i karateu. 

 

Na prošlim igrama u španskoj Almeriji naši sportisti su osvojili sedam medalja, od kojih jednu zlatnu karatašice Arnele Odžaković.  

Po riječima Branislava Crnogorca, predsjednika Komisije za vrhunski sport Olimpijskog komiteta BiH i šefa naše misije u Pescari, ambicije našeg tima u najmanju ruku su da ponove  rezultate iz Španije.

"Vjerujem da će naši sportisti napraviti iskorak i biti još uspješniji. Smatram da smo napravili dobru selekciju. Imali smo dobre i čvrste kriterije, bili smo principijelni u nastojanju da na MI mogu nastupiti samo oni koji ispunjavaju naše interne kriterije i norme", kazao je Crnogorac.  

Najviše se očekuje od strijelca Nadžada Fazlije, hrvača Kemala Tajića, atletičara Hamze Alića, stonotenisera Srđana Milićevića, teniserke Mervane Jugić-Salkić, boksera  Memnuna Hadžića, boćara Markice Dodiga, judiste Amela Mekića,  karatašice Arnele Odžaković te od muške rukometne reprezentacije.

Crnogorac je dodao da je finansijska konstrukcija za učešće naših sportista u Pescari  zaokružena te da će  troškovi iznositi  oko 100.000 KM, što je znatno manje u odnosu na prošle  MI u Almeriji, kada je potrošeno 260.000 KM uz učešće  manjeg broja sportista (75).    
   
Na MI će učestvovati 22 države. Od zemalja iz regiona delegacija Hrvatske će imati 250, a Crna Gora i Srbija po 150 članova.  
 
Prva grupa naših sportista (hrvači, dizači tegova, plivači i rukometaši) u Pescaru  putuje autobusom  24. juna,  dan kasnije kreće druga grupa, dok će posljednja otputovati 28. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti