BiH u četvrtfinalu protiv selekcije Rusije

Naše zlatne momke već sutra očekuje novi meč

BiH u četvrtfinalu protiv selekcije Rusije

Reprezentacija BiH je sa maksimalnim učinkom u Grupi D izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje se igra u Holandiji.

Naši zlatni momci u Holandiji brane zlato osvojeno prije četiri godine, a u četvrtfinale su se plasirali sa tri pobjede, protiv Iraka, Egipta i Poljske.

Kako je naša selekcija izborila prvo mjesto u Grupi D, u četvrtinalu će igrati sa drugom reprezentacijom iz Grupe B, a to je Rusija.

Naime, u zadnjem kolu grupne faze je Iran savladao (3:1) reprezentaciju Rusije koja je nakon ovog poraza zauzela drugo mjesto u svojoj grupi. Inače, Rusija je aktuleni evropski prvak u sjedećoj odbojci.

Susret četvrtfinala Svjetskog prvenstva između BiH i Rusije se igra sutra u Eindhovenu s početkom od 19:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi