Bosna i Hercegovina bez poraza okončala Zlatnu ligu nacija

U posljednjem kolu savladali Ukrajinu

Bosna i Hercegovina bez poraza okončala Zlatnu ligu nacija

Haris Zilić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci okončala je nastup u Zlatnoj ligi nacija sa svih pet trijumfa i na superioran način došla do novog trofeja.

U petom kolu naši zlatni momci su danas svladali Ukrajinu rezultatom 3:1 po setovima, a to je bio i jedini izgubljen set za našu selekciju u ovogodišnjem izdanju Zlatne lige nacija.

Dobro je počelo za naš tim, poveli smo 2:0 u setovima protiv Ukrajinaca.

Prvi set je ponudio dobru borbu, ali više koncetracije u završnici imao je naš tim i dobio je prvi set rezultatom 25:20.

U drugom setu uraganska igra izabranika selektora Ifeta Mahmutovića i fenomenalnim izdanjem drugi set su dobili sa 25:12.

U trećem setu smo vodili 9:7, a onda sjajna serija Ukrajine od 9:1, prešli su u vodstvo i održali do kraja seta kojeg su dobili sa 25:20 i smanjili prednost naše reprezentacije na 2:1.

Oglasi

U četvrtom setu imamo odlično otvaranje, poveli smo 7:1, a sredinom seta lagano lomimo utakmicu, poveli smo 11:5, zatim 13:8.

Do kraja trećeg seta rutinska i sigurna igra Zlatnih ljiljana, set su priveli kraju sa 25:21 za konačnih 3:1

Zlatna liga je ujedno bila i dobra priprema za glavni događaj koji očekuje Zlatne ljiljane ove godine, a to su Paraolimpijske igre u Parizu u mjesecu augustu.

Zlatna liga nacija, 5 kolo:

Bosna i Hercegovina - Ukrajina 3:1 (25:20, 25:12, 20:25, 25:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti