Ispisao historiju, pa ga otvaranje šampanjca primoralo da odustane od trke
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Ispisao historiju, pa ga otvaranje šampanjca primoralo da odustane od trke

M. Šljivak

Biniam Girmay iz Eritreje ispisao je historiju kao prvi tamnoputi biciklist koji je osvojio etapu na nekoj velikoj trci.

On je u utorak osvojio 10. etapu na Giro d'Italia, ali je zatim morao da odustane od trke zbog bizarne nesreće tokom slavlja koja ga je zadesila.

Nesretnog biciklistu je tokom otvaranja šampanjca pogodio čep u oko. Odmah je prebačen u bolnicu i potom je saopšteno da mora okončati učešće na trci.

"Bio sam poprilično tužan zbog onog što se dogodilo sa šampanjcem, a moje timske kolege su bile uplašene. Danas nisam krenuo u trku jer mi oko treba odmor. OK sam trenutno i hvala svima na podršci", rekao je Girmay.

Timski doktor Piet Daneels saopštio je kako Girmay ima povrijedu lijevog oka i da su donijeli odluku da završi učešće na slavnoj trci kako ne bi bilo težih posljedica.

Girmaya je slavlje na debiju poprilično koštalo, ali je pokazao da će se za njega itekako čuti u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi