Bivši prvak u ski skokovima pobjednik 17. etape na Touru
Foto: EPA

Tour de France

Bivši prvak u ski skokovima pobjednik 17. etape na Touru

Slovenački biciklista Primož Roglič je slavio u 17. etapi Tour de Francea dugoj 183 kilometra. Ova etapa se vozila od La Murea do Serre Chavaliera, a Rogličeva pobjeda i nije toliko iznenađujuća s obzirom da Slovenac iza sebe ima sjajnu sezonu.

Međutim, biciklizam nije jedini sport u kojem je Roglič uspješan, on je naime i juniorski svjetski prvak u ski skokovima iz 2007. godine.

Danas uspješni biciklista, Roglič se ski skokovima bavio od 2003. do 2011. godine, a svoj lični rekord skokom od 183 metra je postavio 2011. godine na skakaonici u njemačkom Oberstdorfu.

Biciklizmom se profesionalno počeo baviti tek prije nekoliko godina, a 2016. godine je učestvovao na poznatoj utrci Giro d'Italia, gdje je uspio slaviti u devetoj etapi.

Roglič je učestvovao i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje je ostvario deseto vrijeme.

Sjajni slovenački biciklista nastupa za tim LottoNl Jumbo, a 17. etapu je završio sa minutom i 13 sekundi prednosti u odnosu na grupu pratioca u kojoj se nalazio i Britanac Christopher Froome koji vodi u ukupnom poretku.

Primož Roglić je uprkos sjajnom rezultatu u 17. etapi i dalje tek na 30. mjestu u ukupnom poretku Tour de Francea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi