Bolt i Blake bez problema u kvalifikacijama za 200 metara

Bolt i Blake bez problema u kvalifikacijama za 200 metara

Jamajčanski atletičari Usain Bolt i Yohan Blake bez problema su se plasirali u finale utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

Obojica atletičara uvjerljivo su slavila u svojim polufinalnim grupama, prenosi Eurosport.

Blake je dionicu istrčao za 20.01 sekundi i bio je najbrži u polufinalu, dok je Bolt, koji je osvojio zlato na 100 metara u nedjelju, ostvario rezultat 20.18.

Francuski as Christophe Lemaitre, koji je trčao u Balekovoj grupi, imao je treći rezultat u polufinalu (20.03).

Amerikanac Wallace Spearmon također se kvalifikovao u finale osvojivši drugo mjesto, s jednom stotinkom ispred Lemaitrea.

Finale je na rasporedu u četvrtak, a očekuje se da Bolt i Blake trče ispod 19,5 sekundi.

Osim borbe Bolta i Blakea za zlato, bit će interesantna i borba za bronzu između Spearmona, Lemaitrea i Holanđanina Churandyja Martine, koji je pobijedio u svojoj grupi sa rezultatom 20.17.

U finale su se još plasirali Anaso Jobodwana iz Južne Afrike, Alex Quinonez iz Ekvadora i treći Jamajčanin Warren Weir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.