Bolt slavio ispred Phelpsa i Nadala
Najbolji među najboljima: Usain Bolt

Po izboru francuskog lista L'Equipe

Bolt slavio ispred Phelpsa i Nadala

Najbolji atletičar na svijetu, trostruki olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na 100 i 200 metara Jamajčanin Usain Bolt proglašen je najboljim sportistom 2008. godine u izboru francuskog sportskog dnevnika L'Equipe.

Konkurencija je bila strahovita, a Bolt je u izboru slavio sa 832 boda.

Drugi je bio američki plivač Michael Phelps, koji je na Olimpijskim igrajma u Pekingu osvojio najviše medalja na jednom takmičenju u istoriji (osam zlatnih) sa 694 boda, dok je treći španski teniser Rafaelu Nadalu koji je sakupio 413 bodova.
“Predivno je znati da imam toliko navijača širom svijeta. Uspjeh je sama činjenica što se nalazim u društvu tako uglednih sportista koji su ove godine napravili sjajne stvari”, istakao je Bolt nakon što su ga proglasili najboljim.
Treba kazati da je na četvrtom mjestu Italijan Valentino Rossi, svjetski prvak u motociklizmu, a peti je najbolji u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.