Bonhomme slavio u Windsoru

Red Bull Air Race

Bonhomme slavio u Windsoru

M. Skaka

Paul Bonhomme došao je do pobjede u Rad Bull Air Raceu u kanadskom Windsoru pred oko 215.000 gledalaca savladavši svog velikog rivala i trenutno vodećeg u ukupnom poretku Hennesa Archa.

Deveti put u svojoj karijeri Bonhomme je slavio, a pobjeda ga je dovela na samo poena zaostatka u ukupnom poretku iza Hannesa Archa.

U vjetrovitom Windsoru na američko-kanadskoj granici, većina takmičara borila se samo da izbjegne kaznene sekunde, ali Bonhomme je letio fantastično i bez greške. Arch je završio na drugom mjestu sa 1,15 sekundi zaostatka, dok je prvi u kvalifikacijama, Chambliss, bio treći. Domaći takmičar, Kanađanin Pete McLeod u svojoj rookie sezoni uzeo je prve bodove okončavši utrku na jedanaestom mjestu.

Gledajući odlična vremena koja su ostvarili ostali takmičari, ova pobjeda je bila najteža u mojoj karijeri.”, rekao je Bonhomme. “Bilo je trenutaka kada sam bio uvjeren da ću udariti u jedan od stubova. Ipak, za pobjedu, čovjek mora ići do krajnjih granica. Razlika između pobjede i poraza može ležat upravo u tom jednom milimetru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.