Boonenu zabranjen nastup na Touru

Zbog pozitivnog nalaza na kokain

Boonenu zabranjen nastup na Touru

Tomu Boonenu (28), bivšem svjetskom prvaku u belgijskom biciklistu, koji je u aprliu bio pozitivan na kokain, zabranjen je nastup na ovogodišnjem Tour de Franceu.

Boonen je i prošle godine bio pozitivan na kokain, zbog čega ga ekipa “Quick Step” nije prijavila za Tour. Nakon tog incidenta se izvinuo, a njegova ekipa mu je tada oprostila kazavši kako je riječ o privatnom problemu.

Belgijanac je bio svjetski prvak u cestovnoj trci 2005. godine, a ove je treći put slavio na trci Paris-Roubaix (ranije je pobjeđivao 2005, 2008. i 2009. godine).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti