Bošković: Trebao je neko mirne ruke

Bošković: Trebao je neko mirne ruke

Polufinale EP-a u vaterpolu između Hrvatske i Srbije bila je najbolja utakmica na prvenstvu. Nakon meča, kojeg su Hrvati dobili sa 10:9, raspoloženje među Hrvatima i Srbima bilo je različito.

“Srbija je večeras dala sve od sebe. Uz ovakvu publiku nije nam bilo teško izgubiti. Utakmica je bila veoma teška. Imali smo nekoliko grešaka. Za nas ovo nije kraj. Idemo po bronzanu medalju", rekao je nakon meča Vanja Udovičić, reprezentativac Srbije i jedan od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku.

Selektor Hrvatske Ratko Rudić bio je veoma zadovoljan igrom svojih izabranika, a posebno je pohvalio publiku koja je i sinoć bila velika snaga Barakuda. Rudić je čestitao i Srbiji na vrlo dobroj utakmici.

"Veliko hvala navijačima, uz pomoć njih igrači su bili borbeni i strpljivi do kraja. Uspjeli smo pobijediti svjetske prvake. Čestitam reprezentaciji Srbije na izvanrednoj borbi. Imali smo iste mogućnosti, i jedna i druga momčad. Mi smo na kraju iskoristili našu šansu", rekao je Rudić.

Pored Josipa Pavića, koji je u zadnjoj sekundi odbranio udarac Srbiji, ključni čovjek pobjede Hrvatske bio je Miho Bošković, koi je zabio za 10:9 i plasman Hrvatske u veliko finale gdje ih čeka Italija. Nakon meča Miho je rekao:

"Trebao nam je neko ko će zabiti smirene glave i ruku. To sam ovaj puta bio ja. Iako je Sukno već bio spreman za izvođenje peterca, a nije uobičajeno da dva peterca izvodi isti igrač, spremno sam preuzeo tu odgovornost. Siguran sam da bi i Sukno pogodio, ali eto pružila se prilika meni, a ja sam je iskoristio", rekao je Bošković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.