Boston Red Soxi nakon 820 mečeva nisu rasprodali stadion

Rekordni niz posjećenosti u jednom američkom sportu

Boston Red Soxi nakon 820 mečeva nisu rasprodali stadion

A. Haznadarević

Najduži niz u historiji američkog profesionalnog sporta je prekinut. Nakon što je 820 utakmica u nizu imala rasprodan stadion, baseball momčad Boston Red Sox u susretu protiv Baltimore Oriolesa nije napunila stadion Fenway Park koji prima 37,499 gledatelja.

Gotovo nevjerojatan niz je započeo 15. maja 2003. godine i Red Soxima je nedostajalo još pet dana da obilježe desetu godišnjicu rasprodanog stadiona. Red Soxi su pritom rasprodali stadion na 794 utakmice u regularnom dijelu sezone, te na 26 utakmica doigravanja. U tom periodu utakmice je pratilo ukupno 29,1 milijun gledatelja. 

 

To je bio najduži niz u historiji američkog sporta. Na drugom mjestu je NBA momčad Portland Trailblazers koja je od 1977. do 1995. godine rasprodala dvoranu 814 uzastopnih utakmica. Prije Red Soxa rekord u Major league baseballu (MLB) držali su Cleveland Indiansi sa 455 uzastopnih utakmica s rasprodanim stadionom. 

 

"Ponosni smo zbog sjajnog niza. Skoro deset godina smo imali rasprodani stadion što pokazuje kolika je ljubav navijača prema Red Soxima," kazao je predsjednik kluba Larry Lucchino. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.