Bottas trijumfovao na posljednjoj trci sezone
Vozač Mercedesa Valtteri Bottas

Pobjeda Finca za kraj, oproštaj Masse

Bottas trijumfovao na posljednjoj trci sezone

Završena je još jedna sezona Formule 1, a trijumf je na posljednjoj trci u Abu Dhabiju ostvario Finac u bolidu Mercedesa Valtteri Bottas. 

 

Bottas je jučer ostvario pol poziciju pred današnju trku, a to je iskoristio i uspio je da dođe do nove pobjede.
Podsjetimo, današnja trka nije imala prevelik rezultatski značaj jer je Britanac Lewis Hamilton već ranije osigurao naslov svjetskog prvaka. Ipak, gledatelji su mogli da uživaju u opuštenoj trci bez mnogo kalkulacija,a na kraju se najbolje snašao Bottas koji je završio ispred timskog kolege Hamiltona i Nijemca u Ferrariju Sebastiana Vettela.
Na četvrtoj poziciji završio je na kraju još jedan Finac Kimi Raikkonen, dok je peti bio vozač Red Bulla Max Verstappen.
Podsjetimo, Hamilton je na kraju u ukupnom poretku imao 345 bodova, dok je Vettel imao 302. Treći u ukupnom poretku bio je Valteri Bottas, a četvrti Daniel Ricciardo u Red Bullu.
Svemu dodajmo da se danas oprostio brazilski vozač Felipe Massa nakon čak 15 sezona provedenih u Formuli 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi