Bowling liga BiH: Ubjedljive pobjede Hambone i Minexa

Bowling liga BiH: Ubjedljive pobjede Hambone i Minexa

Adnan Beganović
Teme:

Odigrano je 13. kolo Bowling Lige BiH koje je čini se, donijelo i rasplet u grupi A, dok se u grupi B nastavlja velika borba za play off pozicije.

GRUPA A:

Strike, Hambone i Dalcom su najvjerovatniji učesnici play off-a iz grupe A. Iako se ima igrati još po devet susreta prednost koju ove ekipe sada imaju se čini nedostižnom. Hambone je imao najlakši posao u ovom kolu i odradio ga je perfektno, 10:0 protiv ekipe Waltera garantuju trenutno drugu poziciju.

Strike i Dalcom su imali teže protivnike, direktne konkurente za play off Club 072 i Flin'stones kojima je ovo bila posljednja šansa da uhvate priključak. Oba susreta su završena rezultatom 6:4, a nakon ovih poraza Club 072 i Flin'stonesi trebaju čudo da se vrate u borbu za play off. U posljednjem susretu koji je i derbi začelja, Ultra i Pio/Mio su odigrali miroljubivih 5:5

Rezultati 13. kola:

Ultra – Pio/Mio5:5

Strike – Club 072 6:4

Walter – Hambone 0:10

Flin'stones – Dalcom 4:6

Tabela: Strike 22, Hambone 19, Dalcom 19, Club 072 14...

GRUPA B:

I u grupi B je stanje sve jasnije i jasnije. Zenikom je i u ovom kolu nastavio pozitivan niz i zadržao prvo mjesto grupe B. Ove sedmice su porazili ekipu Mostara rezultatom 7:3. Mostarci su donekle popravili dojam laganom pobjedom nad ekipom Nektara sa 9:1.

Amputirac je vrlo lagano došao do nove pobjede i bitnih bodova, protiv slabašnog Čelika. Rezultat ovog susreta je bio 8:2. Susret između Minex-Zenica i Time out je, sudeći po pozicijama na tabeli, trebao biti derbi kola. Minex-Zenica je na kraju, lakše od  očekivanog, došao do visoke pobjede 9:1, čime su se učvrstili na drugom mjestu i vjerovatno obezbjedili plasman u play off.

Rezultati 13. kola:

Amputirac – Čelik 8:2

Minex-Zenica – Time out9:1

Zenikom – Mostar 7:3

Mostar – Nektar9:1

Tabela: Zenikom 23, Minex-Zenica 19, Amputirac 17...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.