Bowling liga: Strike novi prvak Bosne i Hercegovine

Bowling liga: Strike novi prvak Bosne i Hercegovine

O. Lekić
Teme:

Spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u okviru Bowling Lige BiH. Sezonu 2014/2015 sigurno možemo posmatrati kao najkvalitetniju do sada, ostvareno je pregršt vrhunskih rezultata kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji, a uzbuđenja i neizvjesnosti nije manjkalo do samog kraja takmičenja.

Ovu sezonu je obilježila ekipa Strike koja je suvereno vladala bowling stazama tokom cijelog takmičenja i na kraju su u finalu play off-a savladala ekipu Zenikoma. Možemo slobodno reći da su u finalu igrala naša dva najkvalitetnija tima, koji su tokom cijele sezone u svojim grupama držali prve pozicije. Strike je tokom sezone bio posebno dominantan čemu svjedoči podatak da su u odigranih 26 susreta poraženi svega 3 puta, a dva meča su odigrali neriješeno. S druge strane i Zenikom je odlično igrao, na kraju su od 26 susreta imali jedan neriješen i 7 poraza. 

Konačan rezultat u dva susreta finala je bio 11:9 za Strike, a ovaj put se u izvještaju nećemo osvrnuti na opise susreta, nego ćemo pažnju posvetiti momcima i djevojkama koji su postali prvaci i viceprvaci BiH u Bowlingu. 

Za ekipu Strike u sezoni 2014/2015 su nastupali: Armin Husić koji je sa prosjekom 185,98 čunjeva po meču ujedno postao i najbolji igrač u pojedinačnoj konkurenciji u okviru Bowling Lige BiH, te Nedžad Eminić, Asim Fejzić (kapiten ekipe), Haris Mujkić, Elvedin Sinanović, Mladen Popović i Adnan Mušinović. 

Za Zenikom su igrali: Ramo Omerašević koji je na kraju sezone sa prosjekom 180,82 čunja po meču zauzeo treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji u okviru Bowling Lige BiH, te Nedžad Hasagić (kapiten ekipe), Sanela Hasagić, Dino Mujanović, Lejla Omerašević i Fadil Hasagić.

U susretu za treće mjesto su se sastali Hambone i Club 072, a na kraju su igrači Club 072 iznenadili favorizirani Hambone i u dva susreta slavili konačnim rezultatom 11:9. Club 072 se tako od autsajdera prometnuo u najprijatnije iznenađenje play offa. U četvrtfinalu su izbacili jednog od favorita takmičenja Minex-Zenica, protiv Strikea bio na rubu senzacije gdje su ispali za svega 37 čunjeva i na kraju osvojaju treće mjesto protiv prošlogodišnjeg prvaka Hambonea. Za Club 072 su nastupali: Sanjin Bajramović, Drago Pribić, Elman Ćosić, Almir Agić, Senad Džanić (kapiten ekipe) i Elman Švraka.

Konačan poredak prvih 6 ekipa:

1. Strike

2. Zenikom

3. Club 072

4. Hambone

5. Minex – Zenica

6. Pin Pals

Prošlogodišnji prvaci Hambone nisu uspjeli odbraniti titulu, a za utjehu im ostaje trofej pobjednika kupa BiH u sezoni 2014/2015. U finalu su bili bolji od ekipe Club 072 ukupnim rezultatom 1660:1497 čunjeva. Za Hambone su ove godine nastupali: Mahmud Rizvanović (kapiten ekipe) koji je sa prosjekom 182,93 čunja bio i drugoplasirani u okviru pojedinačne konkurencije, Nermin Begović, Nesib Šarić, Milan Hreščak, Zvonko Radović, Josip Ćosić i Belma Huseinspahić.

Za kraj ćemo biti slobodni citirati jednog od najboljih igrača Bowlinga u regiji Miše Mrkonjića koji je izjavio: “BiH je postala tvornica bowlera.” I zaista, bowling je sigurno najbrže rastući sport u BiH, Bowling centri se otvaraju širom BiH i sve je veći broj kvalitetnih igrača iz cijele BiH. Već sljedeća sezona će po brojnosti učesnika i kvalitetu takmičenja sigurno zasjeniti sve do sada odigrane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.