Bradley Wiggins nastupa na Vuelti
Wiggis je britanski adut u Londonu 2012.godine

Britanac prvi put vozi Vueltu

Bradley Wiggins nastupa na Vuelti

M. Maksimović
Teme:

Britanski biciklist, Bradley Wiggins vozač ekipe Sky ipak će nastupiti na ovogodišnjoj Vuelti.
Wiggins je na ovogdišnjem Touru u sedmoj etapi doživio težak pad u kojem došlo do preloma ključne kosti.Do tok trenutka, Wiggis je bio šesti u ukupnom poretku, ali je morao odustati.

Ovo će biti njegov prvi nastup na Vuelti, a njegov najbolji rezultat u karijeri kada se gledaju tri najveće utrke, jeste četvrto mjesto na Touru prije dvije godine.Ovogodišnja Vuelta starta 20.avgusta, a posljednja etapa je na rasporedu 11.septembra.

Uz Wiggisa, za Sky će voziti Ian Stannard, Chris Froome, Chris Sutton, Morris Possoni, Kurt-Asle Arvesen, Thomas Lofkvist, Xabier Zandio i Dario Cioni.Njegova ekipa je i prošle godine učestvovala na Vuelti, ali se povukla nakon smrti masera ekipe Txeme Gonzáleza koji je umro od posljedica bakterijske infekcije.

Britanci velike nade polažu u Wiggisa naredne godine na Olimpijadi s obzirom da je on do sada na Igrama u Sydneyu,Atini i Pekingu ukupno osvojio šest medalja, od čega su tri zlatne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.