Brady produžio ugovor i postao najplaćeniji

Brady produžio ugovor i postao najplaćeniji

Jedan od najboljih dodavača NFL-a, Tom Brady, potpisao je novi četverogodišnji ugovor sa New England Patriotsima vrijedan  72 miliona dolara od čega je 48.5 miliona dolara zagarantovanog novca.

Brady je još ranije najavio kako nema namjeru otići iz Bostona, a ugovor je potpisao jučer, isti dan kada je imao saobraćajnu nesreću u kojoj je prošao bez posljedica. Brady je najavio i kako će igrati do 40. godine, a kada mu ugovor istekne imaće 37 godina.

Brady je izabran od strane New Englanda u šestoj rundi drafta 2000. godine, ali je ubrzo postao jedan od najboljih igrača lige. Brady je ušao u posljednju godinu četverogodišnjeg ugovra vrijednog 48 miliona dolara, ali se uprava kluba odlučila a početku nove sezone osigurati i dati Bradyju novi ugovor.

Brady je sam želio novi ugovor prije početka nove sezone, koja za NE počinje nedjeljnom utakmicom protiv Cinncinatija. QB Patriotsa je prije dvije godine u prvoj utakmici sezone protiv Kansasa doživio tešku povredu i propustio je cijelu sezonu, pa se sada želio osigurati na vrijeme. Ovim ugovorom Brady je postao najplaćeniji dodavač lige.

Brady će za četiri godine zarađivati 18 miliona dolara godišnje, drugi je na listi Eli Manning iz NY Giantsa sa 16.3 miliona godišnje, slijede Carson Plamer iz Cinncinatija sa 16.2, Brett Favre iz Minnesote sa 16, Philipp Rivers iz San Diega sa 15... Peyton Manning je ušao u posljednju godinu važećeg ugovora i uprava Coltsa je najavila kako će mu dati novi ugovor po kojem će postati najplaćeniji.

Pred upravom Patriotsa ostaju još dva problema. Brady je završena priča, sada treba ubjediti Randyja Mossa i Logana Mankinsa na ostanak. Moss je izjavio kako nije siguran dali ga uprava želi zadržati, dok je Logan nezadovoljan visinom postojećeg ugovora i traži znatno veća primanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.