Bio je izložen jezivim udarcima u glavu, ali je šutio zbog ugovora: "Morao sam uzeti taj novac"
Foto - Screenshot

Šokantno priznanje

Bio je izložen jezivim udarcima u glavu, ali je šutio zbog ugovora: "Morao sam uzeti taj novac"

Midhat Šljivak

Povrede glave kod profesionalnih sportista nešto su najjezivije što se može vidjeti.

Gotovo svaki sport donosi ogromnu opasnost od povrede glave. Najčešći su potresi mozga, a sport u kojem gotovo u svakom meču vidimo žestoke udarce u glavu je američki fudbal.

Posljednji koji je doživio tešku povredu glave je quarterback Miami Dolphinsa Tua Tagovailoa, a ranije smo također svjedočili izuzetno jezivim scenama s terena.

Na ovu temu je za američke medije govorio nekadašnji NFL igrač Brandon Marshall. On je otkrio kako je često igrao s potresom mozga jer nije želio ostati bez ugovora.

"Smatrao sam da ću ako napustim igru ostati bez ugovora kojeg sam silno želio. Imao sam ugovor na godinu dana, a linebacker mi je doslovno skinuo glavu s ramena", rekao je Marshall i nastavlja:

"Prva stvar koja mi je bila na umu je da se što prije saberem. Ostao bih na koljenima dok se to ne bi desilo, ako bih se zateturao, ušao bih u protokol povrijeđenih i plašio sam se ostati bez ugovora od 50 miliona dolara".

Oglasi

"Morao sam se brinuti o porodici. Mama je spavala u motelu, sestra je imala dvoje djece i jedva je preživljavala. Igrao sam bez obzira na sve samo kako bih dobio što bolji ugovor".

Posljedice po Marshalla su bile zaista žestoke.

"Nakon udaraca u naredne dvije ili tri sedmice nisam mogao zatvoriti oči, nisam mogao pertle svezati. Šutio sam o svemu tome", rekao je Marshall.

Brandon Marshall je tokom 12 godina NFL karijere igrao za Broncose, Dolphinse, Bearse, Jetse, Giantse, Seahawkse i Saintse.

Top Komentari

bhodzic
Prava seljačka igra, hrkljuš.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije