Branitelji naslova teško do pobjede
Detalj sa utakmice JAR - Wales

Za sada favoriti idu po planu

Branitelji naslova teško do pobjede

M. Maksimović
Teme:

Početak kao što se i očekivalo je prošao bez iznenađenja, selekcije Novog Zelanda, Francuske, Engleske, Australije, Južne Afrike su upisale prve pobjede, iako su aktuelni prvaci Springboksi opasno visili u duelu sa Walesom.

Meč je odigran na Wellington Regional stadionu a svjetske prvake je spasio Francois Hougaard polaganjem u 65.minuti za pobjedu 17:16. U istoj grupi je Fiji nadigrao Namibiju 49:25.
U grupi C nije bilo dileme. Australija je nadigrala Italiju 32:6, dok je Irska upisala pobjedu protiv SAD 22:10.

Očekivane pobjede u grupi B, Škotske i Engleske. Škoti su bili sigurni protiv Rumunije 34:24, dok su Englezi imali teži zadatak protiv reprezentacije koja je bila treća prije četiri godine. Los Pumasi su poprilično namučili Englesku koja je na pobjedila 13:9. Kada je bilo potrebno, Ben Youngs i Jonny Wilkinson osigurali trijumf Englezima.

Grupa A:
Novi Zeland - Tonga 41:10
Francuska - Japan 47:21

Grupa B:
Škotska - Rumunija 34:24
Engleska - Argentina 13:9

Grupa C:
Australija - Italija 32:6
Irska - USA 22:10

Grupa D:
Fiji - Namibia 49:25
Južna Afrika - Wales 17:16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.