Branković i Bašić spremni za EP

Branković i Bašić spremni za EP

O. Lekić

Edin Branković i Nihad Bašić, reprezentativci BiH u brzom klizanju (short-track) i članovi KK ''Bosna'', otputovali su u Heerenveen (Holandija) gdje će od 14. do 16. januara učestvovati na EP u brzom klizanju na kratke staze.

Edin Branković je ostvario dobre rezultate na nedavno održanim svjetskim kupovima u Kini, gdje je u konkurenciji najboljih klizača svijeta zauzeo 14., odnosno 16. mjesto na 1.500 m, te se od njega očekuje uspješan nastup u Holandiji.

Za Nihada Bašića je ovo prvi veliki nastup i od njega očekujemo  da stekne neophodno samopouzdanje i iskustvo za naredna takmičenja na kojima treba da potvrdi svoj kvalitet i neosporni talenat, saopšteno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.