Brett Favre u Minnesoti, definitivno

NFL transferi

Brett Favre u Minnesoti, definitivno

Saga oko budućnosti Bretta Favrea konačno je završena. Jedna od najvećih zvijezdi NFL-a naredne sezone nosiće dres Minnesota Vikingsa. Ugovor je vrijedan oko 12 miliona dolara za jednu godinu, što Bretta ponovo svrstava u krug najplaćenijih igrača lige.

Bilo je jedan dan se povlači, drugi ipak igra, treći povlači, pa sve tako, cijelo ljeto, a onda je ipak odlučio da može, i da je spreman odigrati još jednu sezonu. Niko nije želio riskirati s igračem koji ima 39 godina i povrijeđeno rame, a jedina se Minnesota odlučila kockati. 

Favre, legenda Green Bay Packersa, prošlu sezonu je igrao u dresu New York Jetsa, ali su nakon potpisa ugovora s mladim QB Markom Sanchezom odustali od Favrea. Packersi imaju Aarona Rogersa, tako da je i povratak tamo bio nemoguć, samo su Vikingsi odlučili dati priliku veteranu sa nedovoljno zaliječenim desnim ramenom. Koliko će to biti isplativo vidjet ćemo. Liga počinje za manje od mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti