Britta Steffen se povlači

Aktuelna svjetska rekorderka

Britta Steffen se povlači

Njemačka plivačica 29-godišnja Britta Steffen, dvostruka olimpijska pobjednica na 50 m i 100 m slobodno iz Pekinga 2008, najavila je svoje povlačenje. Godinu dana nakon Pekinga Steffen je osvojila dva naslova svjetske prvakinje na 50m i 100m slobodno na SP u Rimu postavivši svjetske rekorde u tim disciplinama čija je još uvijek vlasnica.

Ukupno je u karijeri osvojila sedam zalata na evropskim prvenstvima u 50- metarskim bazenima, pet naslova u kratkim, dok je na svjetskim prvenstvima uz dva zlata iz Rima dodala i jedno iz Istanbula (kratki). Ipak, na posljednjim velikim takmičenjima (SP, Olimpijada) vratila se bez medalja.

"Prekidam karijeru svjesna da pripadam najboljima na svijetu. Međutim, počela sam sumnjati zadnjih sedmica u sposobnost da spojim motivaciju i energiju koji su mi potrebni za borbu sljedćih godinu ili tri godine za osvajanje zlatnih medalja i svjetskih naslova", pojasnila je Steffen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.