Broncosi odbranom do Super Bowla

Denver NFL prvak

Broncosi odbranom do Super Bowla

M. Šljivak

Denver Broncosi savladali su Carolina Pantherse 24:10, te su tako osvojili 50. Super Bowl.

Bio je ovo meč u kojem je titulu najboljeg NBA tima Broncosima donijela fantastična odbrana i tako je legendari quarterback u penziju otišao s drugim NFL prstenom.

Počelo je dobro za Denver.  Brandon McManus je na otvaranju pretvorio field goal u prednost od 3:0, da bi zatim Von Miller izbio loptu Camu Newtonu, a loptu hvata Malik Jackson i donosi prednost Broncosima od 10:0 u prvoj četvrtini.

Ipak, Panthersi se vraćaju zahvaljujući grešci Broncosa. Stewart je smanjio touchdownom na 10:7, ali tim iz Caroline jednostavno nije uspijevao da napravi nešto više, jer je odbrana njihovog rivala bila sjajna.

McManus je uspio da postigne novi field goal za 13:7, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme počelo je sjajno za ekipu iz Colorada. Sjajnom odbranom su natjerali Carolinu da promaši field goal, da bi na drugoj strani Manning uspio prići blizu end zone, a McManus ne zna promašiti i to je bilo 16:7 nakon tri dionice.

Početkom posljednje dionice, Panthersi uspijevaju da se vrate. Gano pogađa field goal za smanjenje prednosti na 16:10, ali je to bilo sve od Caroline u Super Bowlu.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u kada CJ Anderson dolazi do touchdowna. Potom Manning baca bas u end zonu i Fowler hvata loptu za dva poena i konačnu pobjedu Broncosa.

Broncosi su osvojili svoj treći Super Bowl, prvi od 1998. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi