Poznata engleska zvijezda nestala prije 14 mjeseci, sada stigla najtužnija vijest

Mnogo je upitnika, potraga je bila velika, a čeka se i konačni izvještaj policije

Poznata engleska zvijezda nestala prije 14 mjeseci, sada stigla najtužnija vijest

S. Mlaćo
Popularni engleski ragbista Bryn Hargreaves pronađen je mrtav. Za njim se tragalo nakon što je neobjašnjivo nestao prije više od godinu dana, tačnije u januaru prošle godine, a sada je potvrđena tužna vijest.

On je nestao u SAD-u, gdje i živio. Kada je bio aktivan na ragbijaškim terenima, svoj put gradio je kao igrač Wigana u Engleskoj, a zatim je odlučio da nakon završetka karijere preseli u SAD.

Sada je njegovo beživotno tijelo pronađeno, a brojni poznanici i prijatelji se opraštaju. Posebno tuguje ragbijaški svijet, u kojem je bio mnogo cijenjen.

Inspektori su došli u njegov stan prema pisanju medija u Engleskoj i zapazili otvorena vrata kada je prijavljen nestanak. Pronađene su brojne stvari, pa čak i mobitel te laptop, ali njega nije bilo. Nestanak je prije više od godinu dana prijavljen kada nije došao na posao u Virginiji, te je svima ova situacija itekako bila čudna.

"Zašto bi ostavio otvorena vrata, uključio tuš i ostvario svoje stvari“, pitao se tada njegov stariji brat, jasno ostavljajući brojne sumnje.

Oglasi

Nikome nije bilo jasno šta se dešava i gdje je Hargreaves mogao biti, a u potragu se uključila i njegova porodica. Spominjalo se čak i da je otet, jer je bio veoma poznat, no potvrda nikada nije došla.

Druga sumnjaje bila da je imao psihološki problema nakon što je u teškoj saobraćanoj nesreći povrijedio leđa, te da bi mogao sebi oduzeti život.

Na sve je uticalo i to da je se razveo od supruge Amy s kojom je živio u Pittsburghu.

"Rip Bryn Hargreaves. Sa nevjerovatnom tugom mogu potvrditi da je nakon 14 mjeseci pornađeno tijelo Bryana“, napisao je njegov brat Gareth te dodao.

“Još uvijek ne znamo uzrok smrti, niti šta se zapravo desilo“.

On se zahvalio svjima koji su pomogli u potrazi, te naveo da će sve informacije koje bude znao podijeliti sa javnosti.

Policija nije navela uzrok smrti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi