Četiri sata borbe i slavlje Poljske u jednoj od najzahtjevnijih olimpijskih disciplina
FOTO: EPA

Tomala odradio sjajnu utrku

Četiri sata borbe i slavlje Poljske u jednoj od najzahtjevnijih olimpijskih disciplina

Haris Zilić

Poljska je jutros proslavila svoje četvrto zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju  i to u jednoj od najzahtjevnijih disciplina.

Dawid Tomala je slavio u brzom hodanju u utrci na 50 kilometara.

Tomala je u cilj ušao u vremenu tri sata, 50 minuta i osam sekundi.

Srebro je sa 36 sekundi zaostatka pripalo takmičaru iz Njemačke Jonathanu Hilbertu, dok je bronza otišla u ruke Evana Dunfeea iz Kanade.

Obzirom na težinu discipline i činjenicu da atletičari hodaju skoro četiri sata, utrka je počela u 5:30 ujutro po lokalnom vremenu i završia oko 9:30 prije vrućina.

Inače ovo je bila i posljednja utrka na 50 kilometara brzog hoda na Olimpijskim igrama obzirom da će od Pariza atletičari se takmičiti u brzom hodanju na 35 kilometara, čime bi se smanjio umor, ali i pazilo na zdravlje takmičara.

U jutrošnjoj utrci 12 takmičara je odustalo, a danas će i atletičarke se boriti za medalju u brzom hodanju, ali na 20 kilometara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi