Bubba Watson osvojio Masters u Augusti

Amerikanac uz bok najvećim

Bubba Watson osvojio Masters u Augusti

Amerikanac Bubba Watson drugi put u posljednje dvije godine osvojio je najprestižniji golf turnir iz Masters serije, onaj u Augusti.

Ljevoruki 35-godišnji Amerikanac je uoči posljednjeg dana imao dva udarca zaostatka za mladim Jordanom Spiethom, ali je posljednjeg dana pokazao kvalitet i stigao do dva udarca prednosti i pobjede na 78. Mastersu.

Mladi 20-godišnji Jordan Spieth je propustio veliku priliku da postane najmlađi pobjednik jednog Mastersa u historiji, ali je nagovijestio veliku karijeru. Treće mjesto je pripalo još jednom mladom golferu, Jonasu Blixtu, dok je četvrti bio Španac Miguel Jimenez.

Jedan od najboljih igrača današnjice i velika zvijezda ovog sporta Rory McIlroy završio je na osmom mjestu, dok su slabe rezultate ostvarili i branitelj naslova prvaka od prošle godine Adam Scott, pobjednik US Opena Justin Rose, dok Tiger Woods zbog povrede nije nastupio.

Bubba Watson je osvajanjem druge Zelene jakne u tri sezone postao tek jedan od osam igrača koji u historiji golfa koji su osvojili dva Mastersa u tako kratkom periodu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.