Snaga uma protiv mišićne snage: Napuhani builder je ismijavao "štrebera", obrukan je za sva vremena

Scena iz teretane

Snaga uma protiv mišićne snage: Napuhani builder je ismijavao "štrebera", obrukan je za sva vremena

Admin Čaušević

Takmičenje u obaranju ruku nema status sporta, ali obično služi kao idealno nadmetanje za muškarce da pokažu koliko su zapravo snažni. 

Iz SAD-a stiže zanimljiv snimak gdje su u obaranju ruku okušali jedan bodybuilder i skromni dečko koji se i ne može pohvaliti mišićavim tijelom.

Prije nego što će započeti da se takmiče, builder je ismijavao dečka kao da želi pokazati koliko je mršav i da će ga lako savladati.

Međutim, knjizi se nikad ne sudi po koricama, pa tako i dečku u crnoj majici koji je na kraju ponizio prepotentnog buildera.

Mišićavi tip je pokušavao svim silama da obori ruku svog rivala, naprezao se i bio uporan, ali njegov skromni rival je bio i više nego tvrd orah.

Dečko praktično nije popustio niti jedan centimetar, dočekao je svoju priliku, pustio rivala da potroši energiju i na kraju mu oborio ruku.

Oglasi

Poslije svega je nekako sramežljivo i odšetao kao da nije bio svjestan kako je snagom uma uspio savladati osobu koja je naizgled daleko snažnija.

Inače, u takmičenju obaranja ruku postoje dvije tehnike kako savladati rivala. U prvom slučaju snaga se usmjerava na na šaku i prste.

Protivnikova suka se uhvati bliže prstima, a zatim se ruka povouče k sebi što omogućuje da se protivnikov hvat počne spuštati bliže donjem dijelu dlana.

Drugi način je povlačenje protivnikove ruke bliže sebi i okretanje svog dlana prema sebi. Zatim se tijelo okreće u smjeru u kojem se želi "nokautirati" protivnik što omogućava da se snazi ruke priključi snagu cijelog tijela.

Dakle, da bi se savladao rival u obaranju ruku nije potrebno imati ogroman biceps jer su i ostali mišići podjednako važni kao i odgovarajuća tehnika i strategija.

Oglasi