Burres iz zatvora u Jetse

U NFL nikad nije dosadno

Burres iz zatvora u Jetse

Plaxico Burress, bivši risiver New York Giantsa, postao je novi član New York Jetsa i to odmah po izlasku iz zatvora.

Burress se proslavio kad je 2008. imao odlučujući tačdaun u meču sa New Englandom koji su Giantsi dobili sa 17:14 osvojivši Super Bowl. Međutim, u novembru iste godine ušao je noćni klub na Manhattanu sa pištoljem koji mu je skliznuo i opalio, a zatim ga je neko zgrabio i ranio Burressa u bedro. Ispostavilo se da je Burressu istekla dozvola za nošenje oružja i nakon dugog suđenja je u avgustu 2009. osuđen na dve godine zatvora.

Zbog dobrog vladanja je izašao tri mjeseca ranije i odmah je imao razgovore sa bivšim klubovima Pittsburghom i Giantsima, ali se ipak odlučio za Jetse uz nadu da će karijeru vratiti na pravi kolosijek kao što je to učnio Michael Vick koji je nakon zatvorske kazne postao član Eaglesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.