Candlestick Park odlazi u istoriju

Uz nerede navijača

Candlestick Park odlazi u istoriju

Candlestick Park odlazi u istoriju. Stadion koji je od 1960.godine sve do 1999.bio dom San Francisco Giantsa, odnosno San Francisco 49ers od 1971.godine uskoro će biti srušen.

Giants već od 2000.godine koriste AT&T Park, dok će 49ers u budučnosti koristiti Levi's Stadium koji je udaljen 62 kilometra od San Francisca u blizini Santa Clara Convention Centra. Na tom stadionu od 2014.godine će se igrati utakmice Fight Hunger Bowl koji se do sada igrao u San Franciscu. Izgradnja novog stadiona koštala je milijardu i 200 miliona dolara.

Na Candlestick Park kroz istoriju igrali su velikani poput Joea Montane, Jerryja Ricea, Stevea Younga pa i O.J.Simpsona koji je jednu sezonu nosio dres 49ersa ili Mela otta, Billija Terryja, Williams Maysa, Gaylorda Perryja.

U posljednjoj utakmici San Francisco 49ersi su savladali Atlanta Falconse 34:24, navijači su se od stadiona oprostili uz nerede, pa je policija morala reagovati. Uhapšeno je tridesetak navijača, dok je još njih 80-tak izbačeno sa stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.