Čapljina bi mogla ispisati zanimljive stranice bh. sporta
FOTO: HRK Čapljina/facebook

Godina puna uspjeha

Čapljina bi mogla ispisati zanimljive stranice bh. sporta

H. Zilić

Sportska godina je na jugu naše zemlje tačnije u Čapljini. Ovaj. bh. grad mogao bi ispisati nesvakidašnje stranice bh. sporta.

Vrlo je moguće da ove sezone tri kluba iz tri različita sporta izbore promocije u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, naravno svi klubovi iz Čapljine.

Nije se prije dešavalo da u jednoj sezoni tri kluba iz istog grada izbore promociju, a sada bi Čapljina mogla to uraditi.

Rukometaši Čapljine su veoma blizu titule u Prvoj ligi FBiH-jug pa ćemo premijerligaški rukomet skoro pa sigurno naredne sezone gledati ponovo u Čapljini.

Fustaleri Čapljine imaju sjajnu sezonu. Plasirali su se u polufnale Kupa BiH, a sada su i u polufinalu play offa Prve lige FBiH i u igri su za plasman u Premijer ligu BiH.

Vrlo blizu povratka u Premijer ligu BiH su i košarkaši Čapljine koji će u finalu doigravanja za ulazak u društvo najboljih igrati protiv ekipe Rame.

Oglasi

Ako dodamo i NK GOŠK Gabela koji pripada čapljinskoj regiji, onda je i to četvrti klub u četvrtom različitom sportu koji je blizu promocije u istoj sezoni, a da dolazi iz istog podneblja kao i prethodna tri kluba.

Čapljina je kroz historiju dala dosta poznatih sportista, trenera, bilo je i trenutaka sportskog zatišja u ovom gradu, ali sada puše neki novi sportski vjetar.

U petak će rukometaši Čapljine imati prvu meč loptu za plasman u Premijer ligu BiH protiv ekipe Zrinjskog.

Ove sedmice nas očekuje i početak finalne serije između Čapljine i Rame.

Pored Čapljine u polufinalu play offa Prve lige FBiH u futsalu nalaze se ekipe Čulin Mlin, Neimari i Željezničar.

Nema sumnje da bi se u maju mjesecu moglo dobro slaviti u Čapljini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi