NFL igrač Carl Nassib javno priznao da je homoseksualac

Objavio video na Instagramu

NFL igrač Carl Nassib javno priznao da je homoseksualac

Endin Čaušević

NFL igrač Carl Nassib našao se u centru pažnje svjetske javnosti nakon što je javno otkrio da je homoseksualac.

Nassib je jučer uzdrmao društvene mreže kada je odlučio da otkrije da je homosekusalac i jednostavno je poručio da želi konačno skinuti taj teret sa svojih leđa.

Igrač koji nastupa za Las Vegas Raiderse odlučio je da je vrijeme da prizna javno da je homoseksualac, te da konačno živi normalnim životom.

Nassib je priznao da mu je trebalo dosta dugo vremena da donese ovakvu odluku, ali je poručio da se ne kaje zbog toga i nada se da će ga javnost razumjeti i pružiti mu podršku.

"Pozdrav svima, ja sam Carl Nassib i želim vam oduzeti samo trenutak pažnje kako bi vam mogao reći da sam homoseksualac", rekao je Nassib i dodao.

"Želim jako dugo vremena da ovo uradim i skinem teret sa svojih leđa. Imam sjajan život, porodicu, prijatelje i posao koji je san mnogih. Dosta sam privatna osoba i znate da ovo ne radim kako bih skrenuo pažnju na sebe. Nadam se da će jednog dana ovakve objave biti što češće i da će ljudi imati hrabrosti da priznaju ovakve stvari".

Oglasi

Nassib je postao prvi NFL aktivni igrač koji je odlučio javno priznati da je homoseksualac. Nekoliko igrača je to uradilo prije njega, ali nakon što su završili svoje karijere.

Također, on je dodao da će donirati i 100.000 dolara organizaciji "The Trevor Project" koja se bavi spriječavanjem samoubistava među osobama iz LGBTQ zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon što je otkrio svoju seksualnu orijentaciju oglasio se i njegov klub koji je pružio podršku Nassibu, te su poručili da su ponosni na njega što je to uradio tako javno.

Top Komentari

Melo15
Cega se pamet stidi, budala se ponosi…
11 2
bk123
Ma obični ped**
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi