Carter u prednosti nad Binghamom nakon prve sesije

Fu blizu plasmana u 2. kolo

Carter u prednosti nad Binghamom nakon prve sesije

Adnan Beganović

Danas je u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru počelo Svjetsko prvenstvo u snookeru koje se igra za nagradni fond od 1.5 miliona funti.

Prvo kolo se igra na deset dobijenih frameova, a odigrane su i prve sesije u dva meča. Aktuelni svjetski prvak Stuart Bingham nije na najbolji način krenuo u odbranu titulu.

Naime, njegov protivnik u 1. kolu Allister Carter sjajno je otvorio meč i poveo je 5:1, no Bingham je do kraja sesije koliko-toliko popravio utisak, a na odmor se otišlo pri rezultatu 5:4 za Cartera.

U drugom meču koji je počeo danas, Marco Fu nakon prve sesije ima prednost u duelu sa Peterom Ebdonom. Fu vodi 6:2 i nalazi se na korak do plasmana u 2. kolo Svjetskog prvenstva, a upravo je on prvi igrač koji je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu napravio prvi trocifreni break i to od 111 poena. Frame nakon toga Fu je napravio još jedan trocifreni break i to od 138 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi