Cavendish dva puta zaredom
Treća etapa uglavnom ravničarska

Treća etapa završena sprintom

Cavendish dva puta zaredom

M. Maksimović

Britanac Mark Cavendish pobjednik je treće etape 96. po redu izdanja legendarne utrke Tour de France. Treća etapa se vozila od Marseillea do La Grande Mottea, uglavnom kroz ravnicu, a ukupno je bila duga 196,5 kilometara.

Većim dijelom utrke četvorka (Perez, Bouet, Dumoulin, De Kort) je držala odstojanje, u jednom trenutku je imala više od 12 minuta prednosti, ali sa prednost počela topiti. Na kraju je u posljednjih 50 -tak metara Cavendish stigao do pobjede, ispred Norvežanina Thora Hushovda i Francuza Cyrila Lemoina. Veliki favorit Fabian Cancellara je treću etapu zaključio šestim mjestom, dok je sedmerostruki uzastopni pobjednik Lance Armstrong završio kao 19. Njegov suvozača iz Astane, Alberto Contador je bio slab, zaostao je 41 sekundu za Cavendishom.
Nakon tri etape, Fabian Cancellara je u vodstvu, ima 33 sekunde prednosti ispred Tonyja Martina, Nijemca koji vozi za Columbiju odnosno Lanca Armstronga koji zaostaje 40 sekundi.
Rezultati 3. etape:
1.Mark Cavendish (GB/Team Columbia) 5h01:24
2.Thor Hushovd (Nor/Cervelo)
3.Cyril Lemoine (Fra/Skil-Shimano)
4.Samuel Dumoulin (Fra/Cofidis)
5.Jerome Pineau (France/Quick Step)
6.Fabian Cancellara (Swi/Saxo Bank)
7.Fabian Wegmann (Ger/Milram)
8.Fumiyuki Beppu (Jpn/Skil-Shimano)
9.Maxime Bouet (Fra/Agritubel)
10.Linus Gerdemann (Ger/Milram) svi u vremenu pobjednika

Ukupni poredak:
1.Fabian Cancellara (Swi/Saxobank) 9h50:58
2.Tony Martin (Ger/Columbia) +0.33
3.Lance Armstrong (USA/Astana) +0.40
4.Alberto Contador (Spa/Astana) + 0.59
5.Bradley Wiggins (GB/Garmin) +1.00

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti