Cavendish dva puta zaredom
Opet je odlučio završni sprint

Britanac je upisao drugu etapnu pobjedu

Cavendish dva puta zaredom

M. Maksimović
Teme:

Čitavih 12 etapa smo čekali najboljeg sprintera današnjice da krene na ovogodišnjoj Vuelti. A onda je krenuo. Dvije etape zaredom, Mark Cavendish je najbolji.

U petak je bio najbolji u etapi koja se vozila od od Rincona de Sota do Burgosa u dužini od 196 kilometara. Veliki posao je u završnom sprintu odradio Matthew Goss timski kolega Cavendisha, pa Britancu nije bilo teško da upiše drugu etapnu pobjedu na Vuelti ispred Thora Hushovda (Cervelo) na drugom i Danielea Bennatija (Liquigas) na trećem mjestu.

U ukupnom redoslijedu i dalje vodi Španjolac Igor Anton (Euskaltel). On ima 45 sekundi prednosti ispred drugog Talijana Vincenza Nibalija (Liquigas) i 1:04 prednosti pred trećeplasiranim sunarodnjakom Xavierom Tondom (Cervelo).


Rezultati 13. etape:
1.Mark Cavendish (VB,Columbia) 4:50:18
2.Thor Hushovd (Nor,Cervelo)
3.Daniele Bennati (Ita,Liquigas)
4.Jevhenij Hutarovič (Bje,FDJ)
5.Manuel Cardoso (Por,Footon-Servetto)
6.Tyler Farrar (SAD,Garmin)
7.Denis Galimzjanov (Rus,Katjuša)
8.Koldo Fernandez (Špa,Euskaltel)
9.Theo Bos (Hol,Cervelo)
10.Johnnie Walker (Aus,Footon-Servetto) svi isto vrijeme


Ukupni poredak:
1.Igor Anton (Špa,Euskaltel) 56:28:03
2.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) +45
3.Xavier Tondo (Špa,Cervelo) +1:04
4.Joaquin Rodriguez (Špa,Katjuša) +1:17
5.Ezequiel Mosquera (Špa,Xacobeo) +1:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.