Cavendish obara rekorde
Opet sve riješeno u sprintu

Armstrong i dalje dvije sekunde iza Contadora

Cavendish obara rekorde

M. Maksimović

Britanski sprinter Mark Cavendish osvojio je još jednu etapu na ovogodišnjem Touru.192 kilometra dugačku etapu od Vatana do Saint-Fargeaua, Cavendish je riješio opet naravno u samom finišu, danas je bio bolji od Amerikanca Tylera Farrara.

Cavendish je tako stigao do svoje osme etapne pobjede izjednačivši britanski rekord Barryja Hobana između 1967. i 1975. Alberto Contador je etapu završio na 43.mjestu, Lance Armstrong na 54. dok je vodeći u ukupnom poretku Rinaldo Nocentini bio 34.
Naravno da velikih promjena na vrhu ukupnog poretka nema, pa je i dalje Rinaldo Nocentini vodeći sa šest sekundi prednosti u odnosu na Alberta Contadora dok je Lance Armstrong sporiji od Contadora dvije sekunde. U četvrtak se vozi 12. etapa, od Tonnerre do Vittela u duljini od 211.5 kilometara sa usponom treće kategorije nekih 40-tak kilometara prije cilja.

Rezultati 10.etape:
1.Mark Cavendish (GB,Team Columbia) 4:17:55
2.Tyler Farrar (US,Garmin)
3.Yauheni Hutarovich (Bel,FdJ)
4.Oscar Freire (Spa,Rabobank)
5.Thor Hushovd (Nor,Cervelo Test Team) svi u vremenu pobjednika


Ukupni poredak:
1.Rinaldo Nocentini (Ita,AG2R) 43 sata 28 minuta 59 sekundi
2.Alberto Contador (Spa,Astana) + 0.06
3.Lance Armstrong (USA,Astana) + 0.08
4.Levi Leipheimer (USA,Astana) + 0.39
5.Bradley Wiggins (GB,Garmin) + 0.46

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti